1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak amacıyla Şişli ve Beyoğlu'nun çeşitli bölgelerinde toplanmaya çalışan gruplara polis müdahale etti.

 

Mecidiye köy Meydanı ve Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçmek isteyen gruplara, polislerce panzerden tazyikli su sıkılarak ve biber gazı kullanılarak müdahale edildi.

 

Mecidiye köy’deki müdahale sonucu Gayrettepe yönüne doğru kaçan kişilerden bazıları, yol ortasındaki bariyerleri yıkarak çevreye zarar verdi. Bu arada, polisin kullandığı biber gazlarından Mecidiye köy’deki otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar da yoğun bir şekilde etkilendi. Biber gazından etkilenen 2 vatandaş bayıldı. Bayılanlara meydanda bekletilen gezici sağlık ekiplerince müdahale edildi.

 

Bu arada, Halaskar gazi Caddesi'nde bir araya gelen ve ellerinde Bahçelievler CHP İlçe Teşkilatı yazılı pankart taşıyarak yürüyüş yapmak isteyen bir grup da polislerce durduruldu. Dağılmaları yolunda uyarılan grup, bu uyarının dikkate alınmaması üzerine panzerden su sıkılarak dağıtıldı.

 

Polis, bu grubun ardından aynı caddeye açılan Şişli Etfal Hastanesi sokağında toplanan başka bir gruba da müdahale etti. Buradan hastane bahçesine doğru kaçan gruba, polis ekiplerince müdahale sürdürüldü. Bu sırada bazı hastaların da atılan gazlardan etkilendikleri görüldü.

 

Öte yandan, Ergenekon Caddesi'nden Taksim'e çıkmaya çalışan grup ile Şişli Etfal Hastanesi girişi, Osman bey ve DİSK Genel Merkezi önünde toplanan gruplara da polislerce müdahalelerde bulunuldu.

 

Bu müdahaleler sırasında polisin sıktığı basınçlı su ve kullandığı biber gazından çevredeki bazı vatandaşlar ile gazeteciler de etkilendi.