İslam alemi için büyük önem taşıyan Hz. Muhammet'in doğumunu kutlamak için 13-20 Nisan günleri arasında tüm ülkede programların düzenlendiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Düzce'de de başladı. İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen programla etkinlikler de başladı. Programa, Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programlar Kur'an-i Kerim dinletisiyle başladı.

“Sadece Müslüman alemi değil bütün dünyayı kapsıyor.”

Hz. Muhammet'in İslam alemindeki önemine değinen Vali Bülent Kılınç, “Peygamberimiz bize örnek olan davranışları ve konuşmalarıyla sadece İslam alemine değil bütün dünyaya örnek olmuştur. Onun açıklamaları büyük önem taşımaktadır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamberimizin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı. Kılınç, ABD'yi örnek göstererek haftanın önemine de değindi.

“Ana konu İslamda ailenin önemi”

Her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl da önemli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar hafta ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu hafta bizim için büyük önem taşımaktadır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bu haftayı dolu dolu geçireceğiz. Bu yıl ana konumuz ise İslam aleminde ailenin önemi olacak. Bu konuyu ele alıp bu doğrultuda hareket edeceğiz. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında da aile üzerinde duracağız.” şeklinde konuştu. Program Türk Sanat Muzikisi ile devam etti.

Programda protokol üyelerine çiçek de dağıtılırken Kızılay Kan Merkezi gezici ekibi de “Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor.” kampanyası dahilinde programa katılanlardan kan topladı.