Diyanet İşleri Başkanlığı ile diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve İlki 1989 yılında kutlanan Kutlu Doğum Haftası başladı. Hafta nedeniyle Kızılay Düğün Salonu’nda bir açılış programı gerçekleştirildi.

Düzce İl Müftülüğü’nün organize ettiği açılış programına, Düzce Valisi Bülent Kılınç, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, din adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Yeşilkent Camii İmam Hatibi Hakan Zeren’in okuduğu Kuran-ı Kerim ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, peygamberimizin doğumunun insanlık tarihindeki en önemli olaylardan biri olduğunu, belki de en önemlisi olduğunu söyledi. Peygamberimizi anlamanın Kur’an-ı Kerim’i anlamak açısından rehber olduğunu söyleyen Gürpınar, Kur’an’ı anlamanın da peygamberimizi anlamanın en önemli yolu olduğunu, peygamberimiz ve Kur’an’ı Kerim’in birbirinden ayrılamayacağını ifade etti.

Gürpınar’ın konuşmasının ardından Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine sponsor olan işadamları ve din hizmetlerinin kamuoyuna anlatılmasında destek olan basın kuruluşlarına plaket verildi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum haftası için hazırlanan sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

Bu yıl Kutlu doğum Haftası’nın ana teması “İnsan Sevgisi ve Hoşgörü” olarak belirlenirken, hafta boyunca konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinin katılacağı bir dizi konferans, yarışmalar, konser ve kurum ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Kutlu Doğum Haftası, 20 Nisan günü Merkez Büyük Camii’nde verilecek olan on bin kişilik “Sevgi ve kardeşlik” yemeği ile  sona erecek.