Kutlu Doğum Haftası, ana teması Hz. Peygamber ’in Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı olarak kutlanmaya başlandı. Müftülük konferans salonunda düzenlenen açılış  programına, Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Ergün Yücel, İl Müftüsü Selami Emen, Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Cami İmamı Selami Özban tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Düzce Müftülüğü İlahi topluluğu konser verdi. İl Müftüsü Selami Emen haftanın anlamı ve önemini anlattı.

Kardeşliği de peygamberimizden öğrendik

Emen, “ 1989 yılından bugüne toplumumuzu bütünleştirmek amacı ile kutlanan kutlu doğum haftasının 2012 yılı ana teması Hz.. Peygamberin kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakıdır. Zira her şeyi ondan öğrendiğimiz gibi, kardeşliği de peygamberimizden öğrendik. O bize iman kardeşliğini öğretti. Peki kardeşlik nedir. Ağlamaların mutluluğa dönüşmesidir kardeşliktir. Sıcacık bir mutluluğun tatlı bir tebessümün yanaklarda kucaklaşmasıdır kardeşlik” dedi.

Emen konuşmasının ardından konferans salonunda katılımcılara kırmızı karanfil dağıttı.

Vali Vasip Şahin, ise konuşmasında bu gün sadece Peygamber efendimizi anlamaya çalışmak gerektiğini söyledi.

Şahin, “Bizleri Hz. Resulullah’a Habibullah’a o yetime ümmet edene hamd ediyorum. Bir ümmi iken bir yetim iken bir zulüm cağını kapatıp bir aydınlık çağını açan Resullulah’a selam olsun. Bu güzel günde çok fazla konuşmak istemiyorum. O gül yüzlü o gül peygambere hepimiz minnettarız hepimiz borçluyuz. Bugün eğer varsak şereflice yeryüzünde yaşıyorsak, zannediyorum hepimiz onun ruhaniyetine epeyce şey borçluyuz. Bugün biz sadece ona anlamaya çalışmak, Sadece onun izini takip edebilmek belki bizim için şerefli bir görev olacaktır. Onun hem dünyadaki hem hukuklarda ki şefaati üzerimize olsun” dedi.

Bu haftayı herkes büyük bir özlemle karşılıyor

Programa katılan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Ergün Yücel, bu haftayı herkesin özlemle beklediğini söyleyerek, konuklara teşekkür etti.

Yücel, “Kutlu Doğum şu an dünyanın her tarafında, ülkemizin her tarafında olduğu gibi bu güzel salonda da kutlanıyor. Hz. Peygamberin güzelliğini anlamak için bu salonu dolduran herkese çok teşekkür ediyorum. Bu haftayı herkes büyük bir özlemle karşılıyor. Bu haftayı özlemle bekliyorlar. “ dedi.

HABER; H. İŞCAN