Bir hafta boyunca kutlanacak olan 45. Kütüphane haftası nedeniyle yarın bir dizi etkinlik yapılacak. İl Halk Kütüphanesi'nde saat 14:00' da başlayacak olan kutlamalar kapsamında, en çok kitap okuyanlara da ödül verilecek.

Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verilemesinin ardından, Atatürk Kitapları ve yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. 5 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan hafta boyunca açık kalacak sergiyi ziyaret eden öğrenci ve vatandaşlara, haftanın anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar ve video gösterileri sunulacak.

45. Kütüphane Haftası boyunca, Gezici Kütüphane aracı ile, merkeze gelme imkanı olmayan köy ve kasabalara gidilerek, kütüphanelerin tanıtılması, kitap sevgisi ve okumanın önemi hakkında bilgiler verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğünce, hafta ile ilgili olarak okullara duyuru yapılarak İl Halk Kütüphanesine geziler düzenlenecek, kütüphaneler hakkında bilgiler verilecek ve çocuk tiyatrosu oyunları VCD'leri izlettirilecek. Salı günü ise, saat 14.30'da Çamköy Kütüphanesi ziyaret edilecek.