51.Kütüphane Haftası bu yıl 30 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Düzce’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İl Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi.Kütüphanenin Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, Türk milletinin çok okuyan bir toplum olmadığı özeleştirisinde bulunarak çok okumanın önemine vurgu yaptı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üç farklı şehirde uygulanan projenin bir tanesinin Düzce’de yapıldığını söyledi. Budak, Türkiye’de ilk defa uygulanan projeyle modern ve model kütüphanenin Düzce’ye kazandırıldığını belirtti. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin ise haftanın önemine dair yaptığı konuşmada kütüphanelerin toplumlar arasından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Anaokulu ve İlköğretim Okulu öğrencilerinin kitap ve Kütüphane’ konulu Elişi Sergisi Atatürk kitapları, Çocuk kitapları ve yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin açılışı hazırlanan pastanın kesimiyle yapıldı. Serginin açılışında yapıldıktan sonra protokol üyeleri öğrencilerin hazırladıkları sergiyi gezdi. Etkinlik protokolün Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin’in liderliğinde kütüphaneyi gezmesiyle son buldu.

Haber:Y.SEVER