Yeni İl Halk Kütüphanesi halkın kullanımına sunuldu. Ancak Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ın eksikler hakkında söyledikleri bir kütüphanenin sadece binadan ibaret olmadığını gözler önüne serdi.

Budak konuşmasında binanın kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, İl Halk Kütüphanesi’nde sadece dört personelin görev yaptığını, personel sıkıntısı olduğunu dile getirdi. 

Kütüphane kurulması mümkün olmayan ilçe ve köylerdeki halkın ihtiyacını karşılamak için gezici kütüphane aracı olduğunu söyleyen Budak, bunun da şoförünün olmadığını, bir aylığına Özel İdare’den köy hizmetleri kamyon şoförlerinden birini aldıklarını, ancak bu hizmetin bir ay sonra ortadan kalkacağını, E sınıfı sürücü belgesi olan bir elemana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Kütüphanede kitap ve doküman yetersizliği de olduğunu belirten Budak, bu eksiklerin kapatılması için sivil toplum örgütleri ve vatandaşların desteklerini beklediğini ifade etti.

İl Halk Kütüphanesi’nde kayıtlı 18 bin 400 kitap bulunduğu, bunun ilk aşamada 25 ila 30 bin sayısına ulaştırılmasının hedeflendiği öğrenildi.