Düzce'de günlerdir etkili olan kar yağışı gece etkisini arttırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre Düzce'de etkisini yoğun şekilde sürdürecek kar yağışına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, kar yağışının; bugün Düzce ve çevre illerde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Kuvvetli yağış ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle ulaşım noktasında sıkıntılar yaşanabileceği uyarısı yapılırken sürücülerin gerekli tedbirleri alarak yola çıkmaları ya da toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi.

Valilik de uyardı

Öte yandan Düzce Valiliği de kuvvetli kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre bugün kuvvetli kar yağışının Doğu ve Güneydoğu Anadolu' nun Doğusu, Rize Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar İstanbul, Yalova, Kocaeli Sakarya, Bursa ve Balıkesir' in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi,Ulaşımda aksamalar v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”