Kalıcı konutlar 14. Bölgede Bayındırlık tarafından yapılan EYY evlerinde yaşayan kadınların bugün çevre temizliği konusunda tepkisi vardı. 131. Ada’da oturan kadınlar, kanalizasyon sularının bahçelere aktığını ifade ederek, bugüne kadar bir çok kez başvuruda bulunmalarına rağmen ne belediyeden ne de bayındırlıktan ilgilenen olmadığını söylerken, ellerine kazma kürek alarak parke taşlarından yol yapmaya çalıştılar.

Bu rezillikten utanıyoruz

“Bu rezilliğimizi görün” diyerek yetkililere tepki gösteren Nermin Korkmaz, “ Düzceli olarak şu görüntüden utanıyorum. Komşulardan imza toplayıp 6 kez bayındırlığa dilekçe yolladık. 2 kez de valiliğe başvurduk. Hiç kimse ilgilenmedi.” Derken, Bülbül Yılmaz ise, “ Devletin bütün kurumlarından şikayetçiyim şu rezillikten dolayı, oy zamanı sakın kapımıza gelmesinler. Bizden çevre ve temizlik vergisi alıyorlar, hani çevre nerde temizlik nerede. Hiç olmazsa kepçe getirip düzeltsinler şurayı. Biz park, çiçek falan istemiyoruz. Kendimiz dikeriz çiçeklerimizi, bu pislikten kurtarsınlar bizi.” Şeklinde konuştu.

Evlerin içine kadar doldu

131. Ada sakinleri kanalizasyon sularının sadece bahçelere akmadığını söylerken, özellikle çocukların sağlığını tehdit eden pis suların bazı binaların bodrum katını da doldurduğunu bu yüzden kokudan duramadıklarını belirtti.

Bayındırlık belediyeye müracaat ettiklerinde binanızın müteahhiti ile konuşun dediklerini belirten Nermin Korkmaz, “ devlet alacağı olsa o müteahhiti anında bulur. Biz nasıl bulalım onu. Benin hasta çocuğum var 10 günde bir bu pislik içinde enfeksiyon kaptığı için hastanedeyiz”