Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Türkiye'nin dört bir yanında protesto gösterileri düzenlenmeye devam ediyor. Düzce’de de Aslan’ın cinayetine tepki gösterildi. Anıtpark Meydanı’nda saat 15.00’da toplanan kalabalık tepkilerini dile getirdi.

Protesto gösterisinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden temsilciler yer alırken İktidar partisi olan Ak Parti’den herhangi bir temsilci yer almadı. Protesto gösterisine katılan siyasi partilerin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları da hazır bulundu.

Gösteride ayrıca Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Emek Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kadın Dayanışma Derneği, Hayvan Hakları Federasyonu Düzce temsilcileri, KESK ve Emekli-Sen üyeleri de yer aldı. Anıtpark Meydanı’nda toplanan kalabalık adına Müzeyyen Özcan konuştu. Özcan, Aslan’ın cinayeti karşısında kalabalığın sesi oldu.


Topluluk Özgecan Aslan’ın fotoğrafları ve açtıkları pankartla tepkilerini dile getirdi. Konuşmacı Özcan’ın açıklama yaptığı esnada vatandaşlara karanfil dağıtıldı. Toplulukta yer alanlar bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.





Açıklamanın ardından topluluk Anıtpark Meydanı’ndan Asar Deresi’ne kadar yürüdü. Asar Deresi üzerinde yürüyüşü sonlandıran 200 kişilik grup ellerindeki karanfilleri dereye attı ve alkışlarla protesto gösterisini tamamladı.


Haber:Y.SEVER