15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından bir yandan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan operasyonlar sürerken diğer yandan kamu kurumlarındaki çalışanlar mercek altına alınmaya devam ediliyor. Bu doğrultuda FETÖ soruşturması kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 1218 personel görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen bin 218 personelin Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açığa alınan personeller arasında Düzce Eski Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir de yer alıyor. 

Düzce'de kahraman gibi görülüyordu
Darbe Girişimi'nin yaşandığı gece, kendisini sözde Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı ilan eden ve kalkışma sonrası tutuklanan Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in verdiği talimatları yerine getirmediği ve “Ben devletimin yanındayım” diyerek emir komuta zincirini uyguladığı yönünde haberlerle 15 Temmuz sonrası sık sık gündeme gelen ve Düzce'de kahraman gibi görülen İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir'in, FETÖ'nün kriptolu iletişim sistemi olan "Bylock"u kullandığı iddiasıyla görevden uzaklaştırıldığı bilgisi edinildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 1218 Jandarma personelinin arasında Güvenir'in yanı sıra Düzce'de görev yapan Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım ve Uzman Çavuş Ali Eke'nin isimlerinin de yer aldığı görüldü.