Avrupa Birliği Projeleri kapsamında iki yıllık olarak belirlenen program kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma içine giren Litvanya'lı 12 Öğretmen'den oluşan heyet Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayramı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram “Ülkemize ve Düzce'mize Hoş Geldiniz.”dedi. “Dünya Coğrafya olarak aynı ancak bu tür ikili ilişkiler ve dostluklar sayesinde oldukca küçüldü bu nedenle bu ve benzeri çalışmaları çok önemsiyoruz bizimde Belediye olarak bir takım çalışmalarımız var bu projeye Belediye olarak ne gibi destek vermemiz gerekiyor ise biz hazırız “dedi.

“Litvanyalı öğretmen grubun sözcüsü ise yaptığı konuşmada ülkeniz ve insanlarınız çok güzel ve sıcak kanlılar bize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz ve ilerleyen yıllarda yeni projelerde yine buluşmayı umut ediyoruz “dedi.
Litvanya Çikolatısı ve tanıtım kitapcığını Başkan Bayram'a veren heyete Düzce Belediye Başkanı'da plaket verdi ve ayrıca tüm misafirlere içinde kolonya fındık ile Düzce'yi tanıtan broşürler hediye ettiler.

Litvanyalı Öğretmen Grup daha sonra Düzce Belediye'si Mehter takımının sunumunu izlediler ve hayranlıklarını gizleyemediler ayrıca Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi ve Kız Meslek lisesinin el sanatları sergilerini gezdiler.