Düzce Belediyesinin ramazan ayında lokantacı esnafının iş yeri önündeki kaldırımlara masa açarak iftar sunumu yapmasından dolayı oluşan kaldırım işgallerine son vermek amacıyla aldığı “kaldırımlara masa, sandalye koyarak iftar sunumu yapmasına ve yayların geçişlerinin engellenmesine Belediyemizce izin verilmeyecektir” kararı üzerine Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Atilla Şişman, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz ile bir araya geldi.

Düzce Belediyesinde gerçekleşen görüşmede AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Hasan Günden ve Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman da hazır bulundu. Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Şişman, belediyenin kaldırım kararıyla ilgili lokantacı esnafının talebini Başkan Yardımcısı Caymaz’a iletti. Caymaz, belediye olarak aldıkları kararın halkın huzur ve düzenini sağlamaya yönelik olduğunu belirtti. Taraflar görüşme sonunda kaldırımlara masa açılmasına yaya trafiğine engel olmayacak şekilde yapılması şartıyla izin verilmesi konusunda anlaştı. Zabıta Müdürü Kahraman ise ramazan ayı süresince sahada denetleme yaparak su istimallere izin verilmeyeceğini ifade etti.

Görüşmede alınan kararı Öncü Haber’e aktaran Şişman konuyla ilgili şunları ifade etti:
“Vatandaşların caddede rahatlıkla yürüyebileceği bir alan bırakacağız. Masa açma işlemi yalnızca iftar saatinde olacak. Günün geri kalan vakitlerinde böyle bir uygulamaya izin verilmeyecek. İftarın ardından masalar toplanacak. Esnafa abartmamaları şartıyla müsaade edilecek.”