Radikal'in haberine göre, Şadan öğretmenin 5.5 yaşındaki kızı Elif Suna’ya 3 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Şadan Karakaya, Düzce’de öğretmenlik yapıyordu, tedavisi Ankara ’da yapılıyordu. Doktorlar ilik naklinin en başarılı yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yakın olmaları gerektiğini söyleyince tayinlerini Ankara yerine Antalya ’ya istemeye karar verdiler. Oraya taşındılar. Hemşire eşi Özlem Akdeniz Üniversitesi’ne geçmeyi başardı.
Şadan öğretmen ise özür durumu atamaları için için ağustosu sabırla bekledi. Atama başvurusu yaparken branşı tarihte yer olmadığını görünce yıkıldı. Şimdi nasıl olur da hasta kızının yanında olamayacağını soruyor yetkililere.  
Şadan öğretmene yalnız değil onun gibi binlerce öğretmen, özür durumu atamalarında yapılan sınırlamalarla mağdur oldu Yıllarca, aylarca ayrı ilde çalışan öğretmenler kavuşamıyor, hasta çocuklarının yanlarında olamıyor...
‘Yalnız mı bırakayım?’
11 yıllık öğretmen Şadan Karakaya yaşadığı sıkıntıyı anlattı:
“Tedavi gördüğümüz Ankara ’dan nakil endikasyonu nedeniyle Antalya ’ya gelmek zorunda kaldık. Zaten Düzce’den Ankara ’ya üç yılda 20 bin kilometre yol yaparak tedaviyi sürdürüyorduk. Maddi anlamda sıfırı tükettik. Hemşire olan eşim nisan ayında Akdeniz Üniversitesine naklen atandı. Ben de hem eş hem sağlık durumu özrümü belgeleyerek özür grubu atamalarının yapılmasını beklemeye koyuldum. Kontenjanlar açıklandığında dünyam başıma yıkıldı. Antalya ’da branşımda açık yoktu. Eşimi, oğlumu ve hasta kızımı 650 km ötede hastalıkla baş başa bırakıp sağlıklı bir şekilde çalışmamı ya da ücretsiz izne ayrılıp ben ve ailemin hastalığın pençesinde kıvranmamızı mı istiyorlar?”
Karakaya üzgün: “Bakanlığın başvuru alma ve tercih isteme yöntemi bu özel durumları belirtme esnekliğine sahip değil. Örneğin benim durumumda olup çocuğuna ilik nakledilecek hasta sahiplerinin Türkiye ’de Ankara ve İzmir ’deki üniversite hastaneleri dışında gidebileceği yer yok. Siz bu kişiye ‘Ağustosu bekle, kontenjanlara bak, ona göre iki ilden birine gidersin’ diyemezsiniz. Bu hastalar beklemez! LÖSEV’in verdiği desteği bize devletimiz göstermedi. Çok üzgünüm.”