Piyasalardaki kötü gidişat ülke genelindeki işvereneleri kepenk bırakma noktasına getirirken bazı fabrikalarda bu kötü gidişat nedeniyle işçi çıkarma yoluna gidiyor. İşlerinden edilen fabrika işçileri ise faturanın kendilerinden çıkarılmasına tepki gösteriyor.

Kaynaşlı'da bulunan bir tekstil firmasında çalışan ve yaklaşık 5 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler, paralarını almak için yargı yoluna başvuracaklarını söylüyor. Bazı işçiler ise fabrika sahiplerinin işten kendi istekleriyle çıkmalarını sağlamak için kendilerine zorla imza attırmaya çalıştıklarını da iddia ediyor.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ise bu sorunun çözümü için iki yolu olduğunu birinin yargıya başvurmak diğerinin ise fabrika sahibinin tazminatlarını vererek işçi çıkarması ya da durumunu düzelterek işçiler de azaltma yapması olduğunu ifade etti. Altunda, bu konunun çözümü için girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Düzce'de ekonomik durgunluk, çek, senet gibi değerli kağıtların karşılıksız çıkmasında artış ile kendini göstermişti. Yaşanan olaylar işletmelerin işçi çıkarma aşamasına geldiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.