380.000 üyesi ile Türkiye’nin en büyük Memur Sendikası olan Memur-Sen Konfederasyonu eylemlilik sürecini devam ettiriyor.

Başbakana mektup eylemi ile başlatılan eylemlilik süreci meydanlarda devam etti.

Memur-Sen Düzce teşkilatı, gerçekleştirdiği eylemde, üyeleri ile birlikte sendikanın bürosundan Anıtpark a kadar yürüdü.
Burada yapılan basın açıklamasında, TBMM'nde görüşülmekte olan 2010 bütçe kanun tasarısının başta kamu görevlileri olmak üzere dar ve sabit gelirlilerin beklentilerini karşılamadığı bildirildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi. “2010 bütçesi bu yönü ile gelir adaletsizliğinin yasallaştırması işlevi görecektir. Memurlardan enflasyona ezdirmeme vaadiyle yetinmeleri istenirken finans sektörüne ülke ekonomisi küçülse de sizin karlılığınızı artıracağız vaadi verilmektedir. 120 sayfalık 2009 yılı toplu görüşme taleplerimizin sonuç bölümünde 2010 toplu sözleşme imzalamak istiyoruz diyerek önceliğimizi koyduk. Hükümet Avrupa Sosyal Şartının 5. ve 6. maddesine konan çekincenin kaldırılmasının şart olduğunda ısrarcı ise o zaman bu çekinceyi derhal kaldırsın ve kamu görevlilerinin özlemle beklediği toplu sözleşme ve grev hakkını verecek memur açılımını da başlatsın.” Yaklaşık 60 kişilik bir grupla gerçekleştirilen eylem sonunda maaş bordroları yakılırken, yapılan açıklamada, vatandaşın mağdur olmaması için Kamu-Sen tarafından 25 Kasım'da yapılacak olan eyleme, Memur-Sen olarak destek verilmeyeceği ifade edildi.

Memur-Sen, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler sürerken milletvekillerine ve hükümete seslenecek.