Düzce Belediyesi'nde taşerondan kadroya geçen personelin hesabına bu ay yarı maaş ödemesi yapıldı.
Edinilen bilgilere göre; bir süredir mali disiplin tedbirleri ile gelir-gider dengesini sağlamaya çalışan Düzce Belediyesi, sözleşmeli çalışanlara, devlet de kurumda görevli memurlara tam maaş yatırırken, binin üzerinde kadrolu personelin hesaplarına 1 250 TL yatırıldı.
Maaşlarını çekerken eksik ödeme yapılmasının şokunu yaşayan taşerondan kadroya geçen işçilere, geri kalan hak edişin ne zaman yapılacağı hakkında da bilgi verilmedi.
Öte yandan maaşlar konusundaki sıkıntıların haberlere konu olması üzerine geçtiğimiz aylarda bir bilgilendirme yapan Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü maaşların ödenme tarihi hakkında yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Belediyemiz bünyesinde çalışan 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin maaş ödemeleri, Sayın Başkanımız Dr. Faruk Özlü'nün mali disiplin tedbirleri kapsamında yeni bir sisteme dönüştürülmüştür. Başkanımız Özlü'nün daha önce yaptığı açıklama çerçevesinde kurumuzun öz kaynaklarının akışına göre, hiçbir borçlanmaya gitmeden her ayın 15 ile 20'si tarihleri arasında maaş ödemeleri yapılmaktadır. Birkaç günlük gecikmeler, kurumumuza gelen nakit akışı ve öz kaynaklarına paralel şekilde oluşmakta, mali disiplin kriterleri çerçevesinde hiçbir çalışanımızın mağdur edilmemesi için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Değerli kamuoyu ve basın mensuplarının bilgisine sunarız."
Bu bilgilendirme ışığında ayın 13'ünde personel maaşlarının ancak yarısını ödeyebilen Düzce Belediyesi'nin geri kalan miktarı 20 Aralık'a kadar yatırması bekleniyor.
HABER:C.ÜSTÜNER