Milliyetçi Hareket Partisi Basın ve Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Özyiğit, “13 Yıldır iktidarda olan ve toplumun her kesimini bir şekilde kutuplaştırmayı maalesef başarabilen AK Parti iktidarı, üzülerek söylüyoruz ki toplumun her kesimini sevince boğan ve birleştirici gücü olan bir futbol karşılaşmasında da, kendilerince ayırımcılığa gitmişlerdir.” dedi. Düzce Spor sadece AK Parti iktidarının sahiplenebileceği ve başarısını da tek başına kutlayabileceği bir kurum olmadığı gibi, sevincini de üzüntüsünü de ortaklaşa yaşandığı bir spor kulübü olduğunu hatırlattan Özyiğit, maça siyasetin bulaştığını öne sürdü.

Özyiğit, “Dün maç öncesinde ve sonrasında yaşananlardan da gördük ki, AK Parti maalesef spora siyaseti bulaştırmış, kendi milletvekili adaylarını protokol tribününde oturtmuş ve kupa merasiminde de sahaya davet ederek, törene katılmalarını sağlamıştır. Protokol tribününe baktığımızda, Ak Parti İl Başkanından tutunda, milletvekili adaylarına varana kadar herkesin bulunduğunu görmekteyiz. Protokol tribünü, protokollükten çıkmış Ak Parti’nin miting alanına dönmüştür.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti’nin Valisi Değil, Düzce’nin Valisi Olmalı!

Özyiğit’in eleştirileri arasında Düzce Valisi Ali Fidan da vardı. Özyiğit, “Bu anlamda Sayın Valimizden de Ak Parti Valisi gibi değil de, Düzce Valisi gibi davranmasını beklemek bizim en büyük doğal hakkımızdır.” dedi.Düzcespor' un şampiyonluğunu kutlayan Özyiğit,  Milliyetçi Hareket Partisi olarak ellerinden gelen tüm desteği sonuna kadar yapacaklarının hatırlatmasını yaparak açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Sayın Mehmet Keleş ve Sayın İsmail Bayram dönemlerinde el attıkları Düzce Spor, 2. ligden süper amatör kümeye kadar düşmüş, futbola çok önem veren Düzce halkını yıllardır boynu bükük bırakmışlardır. Nasrettin Hocanın fıkrası gibi, önce bizi eşeğini kaybedenlerden edip, sonra da bulduk diye sevindirmişlerdir. Bundan sonra tek temennimiz, Düzce Spor' u da, Düzce Belediyesi gibi başarısız bir şekilde yönetmemeleri şeklindedir. Düzce Spor, Düzce halkının desteğiyle artık layık olduğu yere gelecektir.”

Haber;S.KAŞKIR