Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Düzce Şubesi, 1-7 Mart 'Muhasebeciler Haftası' münasebetiyle Anıtpark’ta Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.


Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunum törenine; Şube Başkanı Kudret Taş ile odaya kayıtlı serbest muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

KALİTELİ HİZMET ÜRETMEK İSTİYORUZ


Tören alanında günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yapan Taş, 3568 sayılı yasanın meslek sorunlarını çözmeye engel olduğunu savundu.

Taş,“3568 sayılı yasa ve buradan aldığı güçle kamu otoritesinin bizim meslek içi düzenlemelere izin verdiği müddetçe mesleğin sorunları çözülebiliyor. Doğrudan TÜRMOB’un mesleğin sorunlarını çözme gücü bu yasa durduğu sürece mümkün değildir. Bu yaklaşım “bağcıyı dövmeye” yönelik bir harekettir. “üzüm yemek” için yapılan bir hareket değildir. Çözecek güç muhatabımız farklıdır. bir şey söylenip yapılacaksa oraya söylenmelidir. Ortak haklar ürünü ve işbirliği anlayışı içinde ancak çözülebilir. Biz mesleğin yapılışı sırasında insanca yaşam hakkı ve kaliteli hizmet üretmek istiyoruz.” diye konuştu.


BASİT SORUNLARLA KARŞILAŞIYORUZ

1-7 Mart tarihleri arasında muhasebeciler haftası ile sorunlarını sıralama fırsatı bulduklarını ifade ederek, beklentilerini sıraladı.


Taş,“Meslek mensubunun çalışanları ile birlikte 4 duvar arasından dışarı çıkma şansı yok. sosyal hayatımız çok fazla yok. nedeniyse ayrıntıya boğulacak düzenlemelerle uğraşıyoruz. Bir bilgiyi 4 -5 farlı kurum talep ediyor. Bizden bu kurumlara 4-5 farklı süreçler aşamalar yollarla bilgiyi gönderiyoruz. Bu bilgi talep eden kamu kanununun bir havuzunda bulunabilecek ve bir kez verilecek. Haksız rekabetin çözülmesi ile ilgili şikâyetlerimiz var. Parçası olmadığımız bir işin vergisini ödemek zorundayız. Parasını almadığınız bir insana hizmet vermediğiniz zaman bir süre mağdur oluyor. Kamu beyan alamıyor bizde, vatanda mağdur olmasın diye beyanname vermek zorunda kalıyoruz. Ücretini alamıyoruz. Yasada düzenleme değişmemesi nedeniyle bu tür basit sorunlarla karşılaşıyoruz. Çözümünü de bekliyoruz.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır