Karaca Mahallesi Şantiye Çıkmazı'nda oturan mahalle sakinleri mahallede bulunan çöp konteynerlerinden şikayetçi. Kırılan çöp konteynerlarının değiştirilmesi taleplerinin dikkate alınmamasından dolayı dert yanan mahalle sakinleri yıllardır kullanılan ve artık kullanılamayacak kadar kırılıp dökülen çöp konteynerlerinin değiştirilmesi için bir çok girişimde bulunduklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirtiyor. Yaşanan durumdan duydukları sıkıntıyı dile getiren mahalle sakinleri, “3 aydan bu yana kırılan çöp konteynerlerimizin değiştirilmesi için belediyeye müracaat ettik. Fakat herhangi bir gelişme olmadı. Hala kırık dökük çöp konteynerlerini kullanmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu. Mahalle çevresinde bulunan kedi, köpek gibi hayvanların çöp konteynerlerinin içine girerek içinde bulunan çöpleri etrafa yaymaları sonucunda da mahalle çevresinde görüntü kirliliği oluşuyor.

Hayvanlar tarafından etrafa saçılan çöpler sağlık açısından da büyük tehlike arz ediyor. Mahallede yaşayan bir çok anne, çocuklarının bu çöpler yüzünden hastalanmasından endişe duyuyor. Kırılan çöp konteynerlerinin biran önce değiştirilmesini isteyen mahalle sakinleri gerekli yerlere tekrar başvuracaklarını da belirtiyor. “Bizlerde çöp vergimizi veriyoruz neden bizim de çöp konteynerlerimiz değiştirilmiyor” diye sitem de bulunan mahalle sakinleri bu sorunlarına bir çare bekliyor.

Mahalle de oturan bir teyze de Hükumete tepki göstererek açıklanan fiyattan doyalı duyduğu üzüntüyü “Ben hasta birisiyim. Masraflarım ve ilaç giderlerim oluyor. Neden fındık fiyatını bu kadar az açıkladılar? Bütün Düzce bu yüzden kan ağlıyor. Bende Başbakan'la konuşmak istedim ama konuşturmadılar. Lütfen fındık konusunda bir şeyler yapsınlar.” diyerek ifade etti.