Düzce Ağır Ceza mahkemesi, geçen yıl yaşanan kazada bilinçli olarak iki kardeşin ölümüne neden olan ve tutuksuz yargılanan Mustafa Seyis hakkında 9 yıl hapis cezası verdi. Bugün görülen davaya, Mustafa Seyis güvenlik gerekçesi ile katılmazken, mahkeme, Elif ve Furkan Kaya’nın taksirle ölümüne sebep vermekten 6 yıl hüküm giymesine karar verdi. Bilirkişi raporu ve sanığın alkollü bir şekilde hız sınırını aşarak araç kullandığı ve eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirdiği anlaşıldığından cezası arttırılarak 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme sanığın 14 ay cezaevinde kalma süresini göz önüne alarak 9 yıllık süreden düşürülmesini karara bağladı.
Duruşmaya baba Ömer Kaya ve anne Hatun Kaya’nın yanısıra Elif ve Furkan’ın arkadaşları da katıldı.
Duruşma sonrası beklediğinden az ceza verildiğini söyleyen baba Ömer Kaya,hukuk mücadelesine devam edeceklerini belirtti.
Kaya, “ Beklediğim cezanın altında bir ceza çıktı. Tutuklanmasını bekliyordum. Şimdi Yargıtay aşaması var. İnşallah hak yerini bulacak. Adalet tecelli edecek. Başka canlar yanmasın başka ailelerin hayatı sönmesin. Diyecek bir şey bulamıyorum. Dilim dönmüyor artık. Ben hukuk mücadeleme devam edeceğiz. Yargıtay olmazsa insan haklarına kadar gideceğim.” Dedi.
Elif ve Furkan Kaya’nın arkadaşları ise üzgün olduklarını, hala onları unutmadıklarını söyledi.
Kaya kardeşlerin arkadaşları, “Biz arkadaşımın kanının yerde kalmasını istemiyoruz. Onlarıçok seviyoruz. Asla unutmayacağız. Daha fazla ceza verilmesi gerekiyordu 9 yıl bize göre az geldi. Sonuçta 2 kişinin canına kıymış.” Derken, Anne Hatun Kaya ise, “Adalet yerini bulsun. Başka canlar yanmasın. Bu acı çok büyük bir acı.” Diyerek duygularını dile getirdi.