Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, ilçeye kurulacak olan OSB hakkında son düzlüğe gelindiğini söyledi. 

"Akçakoca için çalışıyoruz"
Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Pazvant, ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nın yürüttüğü çalışmalar ve hazırladığı projeler hakkında bilgi vererek "Akçakoca için çalışıyoruz." dedi.

Yürütmeyi durdurma talebi reddedildi
Basın mensuplarının Akçakoca'ya kurulması planlanan OSB hakkındaki sorularını da cevaplandıran   Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, yargı süreci ile ilgili yeni gelişmeyi paylaştı.
OSB kurulumunun yürütmesinin durdurulması istemiyle Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'ne açılan davada kararın çıktığını açıklayan Pazvant, mahkemenin talebi değerlendirdiğini ve durdurmanın reddedilmesine karar verdiğini kaydetti.

Bakanlığa dosya sunulacak
Pazvant, Akçakoca TSO olarak süreci dikkatle takip ettikleri Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili mahkeme kararı sonrası çalışmaların yeniden başladığını ifade etti.

Karar ile birlikte ÇED raporunu işleme koyacaklarını anlatan Pazvant, "Mahkeme kararımız çıktı. Mahkemenin onayından sonra hali hazırda elimizde bulunan ÇED raporu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mıza dosyamızı sunacağız." dedi.

Pazvant, bakanlık nezdinde araştırma ve inceleme yapılacağını belirterek, "Bakanlıkta bunun bir süreci var. 3 ay gibi bir süre sonrasında elimize aldığımız ÇED raporu, Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmamızda son aşama olacak." şeklinde konuştu. 

"Akçakoca'ya hayırlı olmasını diliyorum"
Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, son olarak "Kurulacak olan müteşebbis heyetin çalışmaları sonucunda yer anlaşması yapılan OSB'nin Akçakoca'ya hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.