Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesi için yapılan girişimler mahkeme engeline takıldı. İlk olarak Tso Başkanı Metin Büyük tarafından gündeme getirilen ve ardından Osb yönetiminde karar alınarak genişleme yönünde adımları atılan 1.Osb için mahkeme olmaz dedi.

Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Düzce'de 122 hektar birinci sınıf tarım arazisinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılmasına karşı açılan davada, Sakarya 2. İdare Mahkeme'sinin yürütmeyi durdurma kararı aldığını ifade etti.

Günaydın yaptığı açıklamada, verimli tarım arazilerinin "rant" uğruna betonlaştırmaya dönük idari işlemlerin tüm yurt çapında yürüttükleri kararlı mücadele ile mahkemelerden dönmeye devam ettiğini belirterek, "Son olarak Sakarya 2. İdare Mahkemesi, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası'nın açtığı dava üzerine, Beyköy Beldesi'ndeki 122 hektarlık birinci sınıf tarım arazisinin OSB yapılmasını öngören Toprak Koruma Kurulu kararının yürütmesini durdurdu" dedi.

Günaydın, yaklaşık 250 futbol sahası büyüklüğünde bir arazinin söz konusu olduğu bölgeye ilişkin olarak Toprak Koruma Kurulu tarafından 12 Temmuz 2007 tarihinde alınan karara, Kuruldaki Ziraat Mühendisleri Odası temsilcisinin alternatif alanların varlığı gerekçesiyle şerh koyduğuna dikkat çekti.