İstanbul Caddesi üzerinde Cevat Şahin sokağın hemen köşesinde bulunan hasarlı binaya mevcut durumu ile yeniden ruhsat verildiği duyumu alan esnaf ve sokak sakinleri rahatsız. Sokaktaki diğer binalara 1,5 metre geriden ruhsat verilirken,uzun yıllardır yıkıldı yıkılacak diye beklenen şehir merkezindeki metruk binaya mahalle sakinlerinin iddiasına göre; belediye mevcut konumu değiştirilmeden ruhsat verecek. Bu durumun belediyenin yolun ve kaldırımın üzerine ruhsat vermek olduğunu savunan vatandaşlar, sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

Belediye eski Meclis üyesi ve sokak esnaflarından olan Nurettin Tavus, alınan kararı Düzce'nin şehirciliğin gelişmesi anlamında doğru olmadığını savunurken, sokak sakinleri olarak gerekirse bölge idare mahkemesine gideceklerini söyledi.

Düzceli'yi rahatsız edecek

Tavus, "84 yılındaki nazım planında Cevat Şahin Sokağın ön köşesindeki Rıza Malatyalının mülkiyetindeki bina şimdiki şekli ile belediye meclisi tarafından ruhsatlandırılma ihtimali olduğu duyumlarımıza geldi. Mülkiyetin önceki sahibinin sağlığında belediyenin talebi hep red edildi. Çünkü şehircilik anlamında Düzcemiz'in gelişmesi ve modern şehir olması açısından yollarımızın örnek teşkil etmesi gerektiği hepimizin malümü. Bu tip binaların istimlakı, istimlakı mümkün değilse ruhsat verilirken plandaki gibi geriye çektirilmesi gerekiyor. Bunun haricindeki faaliyet ve hareketler hem sokak sakinleri hemde esnafı rahatsız eder. Belediyedeki planda inceleme yaparsanız, karşınıza çıkacak olan planda değişiklik yapılmadan binaya bu şekilde inşaat yapılmasına izin verileceği yada onarım gözüküyor. Bu binanın ilk deprem sonrası raporu ağır hasarlı. yetkilililerin bunu çok iyi incelemesi lazım. Düzceli'yi rahatsız edecek, güzelliğine zarar verecek hareketlerden kaçınılmasını tavsiye ediyorum. Eğer bu faaliyet ciddiye dönecek olursa bölge idare mahkemesine imza toplanayacak müracaat edilmesi de söz konusu.Bu yolun üstüne tekrar inşaat izni vermek demektir. Bunun mantığını da takdirlerinize bırakıyorum."dedi.

Örnek teşkil eder

Sokak sakini Metin Kılıç ise; bu tür binlara ruhsat verilmesinin kötü örnek teşkil edeceğini belirtti.

Kılıç, "Biz de mahalle sakinleri olarak ucube gibi duran bu binadan rahatsızız. Belediye gerçekten buna aynı ruhsadı vermişse çok yanlış yapar. Diğerlerine de örnek teşkil eder. Ne kaldırım ne yol kalıyor. Hepimiz rahatsısız."şeklinde konuştu.

Haber:S. KAŞKIR