Yeni Vali Zülkif Dağlı, vali olarak atandığı ilk görev yeri olan Düzce'deki mesaisine başladı. Bugün saat 15.30 sularında Düzce'ye giriş yapan Vali Dağlı'nın ilk durağı Düzce Valiliği oldu. Kendisini karşılamak için valilik binası girişinde bekleyen protokol üyeleri ve personelle selamlaşan Vali Dağlı ardından makamına geçti. Düzce'nin 11. Valisi Zülkif Dağlı, burada başta vali yardımcıları ve protokol olmak üzere tebrikleri kabul etti.


Vali'den ilk açıklama

Vali Zülkif Dağlı, hayırlı olsun ziyaretleri sonrasında basının karşısına geçerek ayağının tozuyla ilk açıklamasını yaptı. Vali Dağlı, yeni görevinin kendisine ve Düzce'ye hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, sözü 15 Temmuz'daki amacına ulaşamayan darbe girişimine getirerek, tüm hain unsurlara karşı mücadele edileceğini vurguladı.


Tüm hain unsurlara karşı mücadele edeceğiz“


Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz’u hepimiz çok ağır bir şekilde yaşadık. Bunun üzerine milletimiz çok güzel bir imtihan verdi. Burada valilik olarak en önemli görevimiz; başta PDY olmak üzere tüm hain unsurlara karşı mücadele edeceğiz. Asayiş olarak milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak zaten bir numaralı görevimiz.“ dedi.


Düzce’mizin kalkınması için elimizden ne geliyorsa el birliğiyle yapacağız“


FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik yürütülecek mücadelenin yanı sıra Düzce'deki en önemli görevinin şehrin kalkınması olduğunu vurgulayan Düzce Valisi Dağlı, şöyle devam etti: “Düzce’mizin maddi ve manevi kalkınması için burada elimizden ne geliyorsa el birliğiyle çalışmalarımızı yapacağız. Yapacağımız en önemli şeylerden biri de bu makam kapısını hiçbir zaman kapalı tutmayacağız. Kapımız her zaman herkese açık olacak. Herkes gelip burada çayımızı içebilecek ve bir isteği, talebi varsa bize söyleyebilecek. Bu kapı bundan sonra milletin kapısı olacak. Bunu özellikle duyurmak istiyorum.“

Öte yandan 10 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Düzce'nin yeni Valisi olan Zülkif Dağlı son olarak İzmir Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. Dağlı, 17 yılda Düzce'ye gelen 11. vali oldu.