Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilen ve Milli Egemenlik esasının hakim kılındığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıldönümü kutlama etkinlikleri başladı.

Düzce’de Çocuk Bayramının bir klasiği olan makam devri için bayramdan bir gün önce hem Valilikte hem de belediyede program düzenlendi. Saat 10.00'da makamlara gelen öğrenciler oldukça heyecanlıydı.
Vali Ali İhsan Su, Geçtiğimiz yıl son bulan ve 23 Nisan'larda renkli görüntülere sahne olan çocukların devlet adamlarının koltuğuna oturması uygulamasına uydu ve koltuğu teslim etmedi.


Vali Su, Atatürk'ün çocuklara armağanı olan bayramın adını taşıyan 23 Nisan İlköğretim okulu öğrencilerinden Koray Karahan ve Şevval Keskin'i okul müdürü Sebahattin Yıldız'la birlikte makamında ağırladı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'ın da hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler Vali Su'ya çiçek takdim etti.

Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Vali Su, onların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili düşüncelerini dinledi.



Vali Ali İhsan Su, tüm çocukların bayramını kutladı.


Keleş koltuğu teslim etti


Düzce Belediyesi'ndeki devir teslim ise oldukça renkliydi. Belediye'yi teslim almasının üzerinden bir ay geçmeyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bugün koltuğunu Rıza Malatyalı İlköğretim okulu öğrencisi Diyar Gelturan'a teslim etti.4 A sınıfı öğrencisi Elif Gülsün ve okul Müdürü Mahmut Çetintürk ile başkanlık makamına gelen Gelturan Keleş tarafından kapıda karşılandı.


Talimat üstüne talimat verdi


Koltuğu devralan 4b sınıfı öğrencisi Diyar Gelturan, öncelikle tüm çocukların bayramını kutladı, ardından isteklerini dile getirdi. Minik öğrencinin istekleri ise okuluna yönelik oldu. Öncelikle okulun iç dış boyasının yapılmasını isteyen Gelturan ardından okulun önünde bulunan eğimden dolayı su birikintisi yaşandığını ifade ederek bunun düzletilmesini istedi. Öğrencinin "Bir de tapularımızı istiyoruz" talebi ise Keleş'i oldukça güldürdü.


Keleş'in yönlendirmesi ile öncelikle santralden Fen İşleri Müdürünü bağlattıran 4b Sınıfı Öğrencisi Diyar Gelturan, hemen yolun yapılması için talimatını verdi.

Ardından itfaiye müdürü Rahmi İşleyen'i makamına çağıran Gelturan, Rıza Malatyalı ilkokulunda en kısa sürede yangın tatbikatı düzenlenmesi talimatını verdi.

Makamındakilere bir de çay söyleyen Gelturan ve diğer öğrenciye Keleş tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır