Kasım ayında Belediye Meclisi’nde görüşülecek olan 2016 yılı Bütçe ve Performans Programı için Düzce Belediyesi'nde toplantı yapıldı. Başkan Yardımcısı Ali Güney başkanlığındaki toplantıya tüm birim müdürleri katıldı.

Güney, 2016 yılı Bütçesi ve Performans Programı için tüm müdürlüklerden verilerin değerlendirilmesini istedi. Belediye hizmet birimleri de kendi alanlarındaki hizmetler ve projeler için raporlarını hazırladı. Performans raporları hazırlanırken mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin ön planda tutulması istendi. Belediye tarafından raporun önsözünde "Mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkelerini ön planda tutarak çalışmalarına yön veren belediyemiz, 2016 yılı Performans Programını da aynı amaç ve hedefler doğrultusunda hazırlıyor." ifadesi kullanıldı. 

MALİ HASSASİYET

Düzce Belediyesi'nin hesap verilebilirlik ilkesi ile hareket ettiği vurgulanan bu açıklama, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in verimlilik üzerine yaptığı açıklamayı da akıllara getirdi. Bilindiği gibi Başkan Mehmet Keleş, Bulut Kent Bilgi Sistemi Projesi'nin tanıtım töreninde, "Kentlerin gelişmesi, imkanların ve kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılmasından geçer." demişti. Benzer bu iki açıklama Düzce Belediyesi'nin mali konular söz konusu olduğundaki hasassiyetini gösterdi. "Mali saydamlık" ile çalışma ve projelerin kamuoyunun bilgisine açık olduğu mesajı verilirken verimlilik ile de kaynakların en iyi şekilde kullanıldığının altı çiziliyor. Düzce Belediyesi 2016 Bütçesi için de bu ilkeler ışığında titiz bir çalışma yürütülüyor.

Haber:C.ÜSTÜNER