Göreve geldiği günden bu yana Belediyenin borçlarından yakınan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, borçları sıfırlamak adına yeni bir formül buldu. Öncü TV’de yayınlanan Günlük programında kısa süre içinde belediyenin Sosyal Sigortalar Kurumu’na ve maliyeye olan 100 milyonluk borcunu sıfırlayacaklarını söyleyen Keleş, “Düzce Belediyesi’ni düze çıkaracağız.” Demişti. Bununla ilgili bir formül bulduğunu söyleyen Keleş, programda açıklamaktan kaçınmıştı.

İKİ PARK TİCARİ ALANA ÇEVRİLDİ

Maliyeye olan borçları sıfırlamak isteyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu amaçla belediyeye ait şehir merkezindeki kıymetli araziler üzerinde bulunan sosyal tesisleri ticari alana çevirerek Maliyeye satmaya hazırlanıyor. Konu Belediye Meclisinin son toplantısında gündeme geldi.  Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli’nin başkanlık ettiği toplantıda Avni Akyol Parkı’nda bulunan Belediye Sosyal Tesisleri ile yine Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki Konak Düğün Salonun bulunduğu araziler sosyal alandan ticari alana çevrilmesi teklif edildi.

BORÇLAR KATLANARAK DEVAM EDİYOR

Belediyenin borçlarını kapatmak adına yapılan bu girişim muhalefetin tepkisine yol açtı. Konuya ilişkin söz alan MHP Grup Başkanı Ercan Katırcıoğlu’nun mecliste yaptığı konuşma şöyle kayıtlara geçti:

“Bizim için önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben düsturudur. Burada Düzce’ye Hizmet etmek esassa, yatırım yapmak esassa, Düzce’nin önünü açmak esassa tabiki bazı konularda Düzce Belediyesi’ne yardımcı olmak, destek vermek en büyük görevimizdir. Ancak şöyle bir ince ayrıntı var. Üç dönemdir düzce belediyesi, ruhi kurnaz dönemini de ele alındığında -Ruhi Kurnaz, İsmail Bayram, Mehmet Keleş- aynı siyasi anlayışa sahip belediyecilik anlayışı ile yıllardır katlanarak devam eden bir borçlanma yapılmış.”

CİDDİ İSRAF VAR

Katırcıoğlu Belediye’nin borçlarının yanında yaptığı harcamalara işaret etti:
“Düzce belediyesinin saltanatının sürdüğü bazı konular var. Bakınız, kiralamış olduğu araçların listesi… Bir yandan borçlarınızı kapatacağız ciddi borçlar var diyoruz ama öbür taraftan bakıyoruz ciddi boyutta israf var. Üzerimize düşen her borcu kapatmak boynumuzun borcuydu. Milliyetçi hareket partisi grubu olarak bizim düsturumuzun genel merkezimizin düsturunda olduğu gibi önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben. Burada da meclis üyeleri olarak önce Düzce’m, sonra partim ve ben düsturunu ele alıyoruz. Kafamızdaki endişelerin de dikkate alınmasını saygıyla arz ediyorum.”

MHP’li üyelerin ret oyuna karşın, karar oy çokluğuyla meclisten geçti.  Avni Akyol Parkı’ndaki Belediye Sosyal Tesisi ile Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki düğün salonu oy çokluğu  ticari alana çevrildi. Böylece iki arsanın satışına zemin hazırlanmış oldu.  Söz Konusu iki alanın Belediyenin borçlarına karşın Maliye Bakanlığı’na satılacağı öğrenildi. Söz konusu parkların satıldıktan sonra yeşil alana çevrileceği de öne sürülüyor. Ancak muhalefetin bu konuda endişeleri olduğu da söyleniyor. 

Haber;S.KAŞKIR