Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında Meclis salonunda yapıldı. 12 gündem maddesi ile toplanan meclis, bütçe ve imara ilişkin konuları ilgili komisyonlara havale etti. Başkan Mehmet Keleş, birim müdürü ve üst kadrolara yapılan atamalar konusunda meclisi bilgilendirdi. Buna göre; Yazı İşleri Müdürlüğü (vekaleten), İtfaiye Müdürlüğü (asaleten), Sosyal İşler Müdürlüğü (asaleten) yeni atamalar gerçekleştirildi. Ayrıca sağlık hizmetleri kadrosuna bir biyolog da eklendiği açıklandı ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere kadro karşılığı sözleşmeli biyolog da alındığı belirtildi. Kısa bir süre önce açılışı yapılan aşevine ilişkin çalışma yönetmeliği ve bağış hesabı açılmasına ilişkin konular da bütçe komisyonuna havale edildi. Mecliste ayrıca imar planı değişiklik talep dosyaları da görüşüldü. Bunlara ilişkin hazırlanın 22 adet dosya imar komisyonuna havale edildi.

Mamuşa meselesi

Kosova’da tek Türk belediyesi olan Mamuşa’ya kapalı spor salonu yapılması gündem maddesi ise Başkan Mehmet Keleş ve MHP Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu arasında tartışmalara sebep oldu. Kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliği ile 1,5 milyon lira bütçeli spor salonu yapılması gündem maddesi olarak meclisin Eylül ayı toplantısına getirildi. Düzce Belediyesi'nin 750 bin lira katkı vereceği spor salonu yardımının oylamaya sunulması üzerine MHP'li Meclis Üyesi Katırcıoğlu; “Ne gerek var? Önce Belediye’nin mevcut borçları ödensin. İller Bankası'na mı güveniyorsunuz?” diye çıkışmasının ardından Başkan Keleş; “Endişeniz olmasın. Spor Salonunun yapımı belediyenin kendi bütçesinden ödenecektir.” dedi.

Dayanışma karşılıklı olarak”

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve belediye üst düzey heyetinin kısa bir süre önce Düzce Belediyesi'nde inceleme yaptığını hatırlatan Başkan Mehmet Keleş, ‘Kosova’nın tek Türk şehri olan Mamuşa Belediyesi ile temaslarımız sürüyor. İki ülke ve şehir arasındaki ilişkiler ve dayanışma karşılıklı olarak proje ve yatırımlara yansıyacaktır.’ şeklinde konuştu.

Caymaz’a doğum günü sürprizi

Öte yandan toplantının ardından Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz'a Belediye Meclis üyeleri tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Yeni yaşına giren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’a meclis üyeleri pasta kesti. Meclisin Eylül ayı birinci birleşiminden sonra Başkan Mehmet Keleş ve Meclis üyeleri doğum günü olan Murat Caymaz’ı kutladılar. Doğum günü pastasının kesilmesinden sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

C. ÜSTÜNER