24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce Kalıcı Konutlar'da bulunan 23 Nisan İlkokulunda da coşkuyla kutlandı. Okulun 3/A Sınıfı öğrencileri öğretmenlerine çok farklı bir o kadar da anlamlı bir hediye sundu. Minik öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sınıf öğretmenleri 58 yaşındaki Recep Edirneli adına okul bahçesinde kendisinin adının verildiği hatıra ormanı oluşturuldu.

Öğrenciler velileri eşliğinde Öğretmen Edirneli için ilk önce sınıfta pastalı bir sürpriz hazırladı. Edirneli, kendisi için hazırlanan pastayı öğrencileriyle kesti.

Sınıftaki kutlamanın ardından okul bahçesinde daha önce hazırlanan alanda 24 adet fidan dikerek hatıra ormanı için oluşturuldu.

Fidan dikiminin ardından açıklamalar yapan Edirneli, günümüzdeki Öğretmenler Günü kutlamalarına sitemde bulundu. Artık tam anlamıyla yaşanamadığını vurguladığı Öğretmenler Günü'nün içinin boşaltılarak hediyeleşme günü gibi bir algının oluşturulduğunu söyleyen Edirneli, öğrencilerinin kendisi için yaptıklarından mutlu olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Doğan Karaçay da öğrencilere böyle bir kutlama için teşekkür ederken öğrenci velisi Özlem Şirin manevi değeri yüksek olan bir hediye vermek amacıyla böyle bir hazırlık yaptıklarını söyledi.

Haber:Y.SEVER