Yaşanan yangında büyük bir duyarlılık göstererek kızını alevlerin içinden çıkartan Hatice Bilir, Düzce Manşet Gazetesi'nin okuyucuları tarafından yılın annesi seçildi. 3 gün önce Çilimli'ye bağlı Esenli köyünde meydana gelen yangın, Bilir ailesini yaşamını alt üst etmişti.

Cevdet Bilir'e ait tek katlı evde yangın çıkmış, yangın sırasına evde bulunan zihinsel engelli 17 yaşındaki Zeynep Bilir'i, annesi Hatice Bilir alevlerin arasından kurtarmıştı. Yangında ağır yaralanan Zeynep Bilir Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kartal Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmişti. Anne Hatice Bilir ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Çilimli'ye bağlı Esenli Köyü'nde taburcu olduktan sonra olayı ilk kez mikrofonlarımıza anlatan anne Hatice Bilir, “O gün hava soğuk olduğu için sobayı yaktım ve dışarı çıktım. Kızım sobayı karıştırmaya kalkışınca yangın çıktı. Evden dumanların geldiğini farkedince hemen eve girdim ama dumandan göz gözü görmüyordu. Hemen çevredekiler koşup camdan odaya su dökmeye başladı.

O anda oluşan aydınlıkta kızımı farettim ve hemen dışarı çıkardım. Kolları, bacakları ve yüzünde derin yanık izleri vardı. Kıyafetlerinden dumanlar çıkıyordu. Hemen hastaneye kaldırdık. Kızım şuan İstanbul'da yoğun bakımda. Babası ancak yoğun bakım odasının camından kızımızı görebiliyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. 15-20 güne kadar durumu netleşecek.” şeklinde konuştu.
Cevdet Bilir'de engelli kızları hakkında bilgi verirken kızları Zeynep Bilir'in hala hayati tehlikesinin bulunduğunu ve Zeynep'in durumunun 10 gün içinde belli olacağını ifade etti.

Zeynep'in abisi Naci Bilir ise Ağustos ayında askere gidecek. Ancak kardeşinin iyi olduğunu görmeden Düzce'den ayrılmak istemiyor ve herkesin kardeşi için dua etmesini istiyor.
Bilir ailesinin dramını anlattığımız haberi okuyan Düzce halkı, Düzce Manşet Gazetesi'ni aradı ve yılın annesi ünvanını Hatice Bilir'e verdi.