Düzce Valiliği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen “Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi” sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sözleşme imza törenine, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve proje ortakları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Düzce Borsa İstanbul MTAL Döner Sermaye İşletmesi, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri katıldı.



“Yakın bir zamanda inşaatımızı başlatacağız”

İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, projenin hangi aşamada olduğu ve amacına ilişkin yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Yaklaşık 1 yılın üzerinde çalıştığımız bir konunun artık sonucunu alma aşamasındayız. Birazdan imzalarımızı atarak sürecimizi hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. 14-15 ay önce bu çalışmayı başlattık. İlimizde mesleki eğitim anlamında sanayinin istediği nitelikli eleman ihtiyacı. Ayrıca meslek okullarımızdaki öğrencilerimizin daha fazla pratik yapması, makine ile birlikte çalışmalarını yapması. En az bunlar kadar önemli yine diğer bir amacımız da kurumlarımızla yine bir çabaya giriştik. Şu an sonuç almak için son aşamaya gelmek üzereyiz. Yakın bir zamanda artık inşaatımızı başlatacağız.

“İlimiz, gençlerimiz sanayimiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz”

Kalkınma ajansımızın bu güdümlü projeye gerçekten desteği oldu. 5 milyon 900 bin TL gibi bir proje bütçesi var normalde. İl Özel İdaremiz burada ortak. Ticaret ve esnaf odalarımız da, okulumuz, İş-Kur teknik destek sağlayacak. Bu çalışmayı hep birlikte yürüteceğiz.  Markamızın 5 buçuk milyon TL’ye yakın bir destek var. Yoksa böyle bir projeye başlayamazdık. İlimiz için, gençlerimiz için, yeni istihdam sağlamak için, işadamlarımı için, sanayimiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz.”

Diğer yandan proje ile ülkenin 2023 vizyonu ve ulusal hedefler ve sektörel talepleri doğrultusunda, kalkınmadaki en önemli unsur olan çalışan insan gücünün daha nitelikli hale getirilmesi, işsizliğin önlenmesi ve istihdamın artırılması amaçlanıyor. Ayrıca Düzce’de imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların temininde güçlük çektiği nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi ve nitelikli istihdam ve strateji geliştirme merkezinin kurulması hedefleniyor.