İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı. 
Uzmanlar, depremin Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana geldiğini belirterek, bu tür depremlerin dikkatle takip etmek gerektiğini vurguladı. Her sarsıntıda akılları kurcalayan "Öncü depremin habercisi mi?" soruları için erken olduğuna işaret eden uzmanlar, gerekli araştırmaların yapılacağı üzerinde durarak, bugün-yarın büyük deprem olacak şeklinde bir anlam çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin tespitine göre, saat 16.37'de merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Depremin 7,09 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

İmamoğlu: Olumsuz bir durum bildirilmedi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun iletilmediğini bildirdi. 
İmamoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ifadelere yer verdi:
"Meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında. Şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul'umuza geçmiş olsun."