İl Genel Meclisi Şubat ayının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Muzaffer Bülbül’ün başkanlığında yapılan toplantıda İGM üyelerinin talep ettiği Avrupa gezisi oy çokluğuyla kabul edildi.
İGM’ye verilen geziyle ilgili önergede, “içerisinde bulunduğumuz zaman itibari ile ülkemiz, Avrupa Birliği ile olan ilişkilerine büyük önem vermekte, Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansman ile sosyal diyalog kapsamında projeler düzenlenmekte ve birçok Avrupa Görülmesini teşvik etmektir. İGM üyeleri olarak 13-30 mayıs 2013 tarihleri arasında Yerel Yönetimlerin ve Yerel Meclislerin çalışmalarını yerinde görmek- Avrupa Ülkelerinde Çevrecilik ve Şehircilik uygulamalarını, imar uygulamalarında Avrupa ülkelerinde uygulanan sistem hakkında bilgi edinmek ve KUDEP çalışmalarının şehirlere kattığı değer ve önemli hususlarında inceleme ve araştırma yapmak üzere İngiltere, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya ülkelerine gezi düzenlenmesi ve harcama giderlerinin idaremiz bütçesinin ekonomik ve mali amaçlı transferler kaleminden karşılanması hususunda İGM tarafından karar alınması” ifadelerine yer verildi. Oy çokluğuyla kabul edilen talep Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Mecliste görüşülen diğer bir önerge ise asker ailelerine yardım projesiydi. Özel idare tarafından 2013 yılı Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesinin altında muhtaç asker ailelerine yardım projesinden ayrılan 397 bin 813 TL ödeneğin Özel İdare Müdürlüklerinin her birine ne kadar ödeneğin aktarılması ile ilgili karar alınması talep edildi. Talep oy çokluğu ile kabul edildi. 

Haber: H. İŞCAN