Valilik ve Üniversiteyi karşı karşıya getiren ve geçtiğimiz aylarda Düzce gündemini uzun süre meşgul eden Kalıcı İşyerlerinin Düzce Üniversitesi'ne mi yoksa Özel Türk Hava Kurumu'na mı tahsis edileceği pazartesi netleşecek.

 

Düzce İl Genel Meclisi 23 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10.00'da Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Havacılık Koleji kurulması için yer tahsisini görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.
İl Genel Meclisi Pazartesi günü Mülkiyeti Özel İdareye ait Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 6 bin 220 metrekare alanlı taşınmaz ve üzerinde bulunan zemin +2 katlı bina ile Güzelbahçe Mahallesi'nde bulunan 4 bin 517 metrekare alanlı taşınmaz ve üzerinde bulunan zemin +2 katıl binanın A ve B blok kullanım hakkının 49 yıllığına bedelsiz olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesine verilmesi talebini görüşecek.

 

Kalıcı işyerlerinin Düzce Üniversitesine mi yoksa Özel Üniversiteye mi verilip verilmeyeceği konusu bir dönem Düzce gündemini uzun süre meşgul etmişti. 2009 yılında meslek yüksek okulu ve yurt için üniversitenin talep ettiği yerler çağrı merkezine verilmiş, işyerlerinin özel idareye devir edilmesinin ardından üniversitenin ikinci bir talebi olmuştu. Ancak kalıcı işyerlerini sadece Düzce üniversitesi değil THK'da talip olması tartışmalara neden olmuştu.

 

Eski Vali Adnan Yılmaz'ın da yeni bir meslek yüksek okuluna çok önem verdiği bilinirken, pazartesi iki kurum arasında kalan işyerlerine hangi kurumun sahip olacağı netlik kazanacak.

Haber: S. KAŞKIR