Düzce Belediyesi Şubat Ayı 2.Birleşimi bu akşam Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda Mecli Başkanı Salih Keskinli başkanlığında toplandı. Mecliste 32 gündem maddesi görüşüldü.

Ücretler, Maliye Bakanlığınca belirlenenin yüzde 11 fazlası olacak
Meclisi ilk gündem maddesi Norm Kadro ve sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi oldu. Meclisin bir önceki birleşiminde plan bütçe komisyonuna havale edilen madde meclise, “Belediyede tam zamanlı kadro ile sözleşmeli çalıştırılacak olan bir psikolog, bir biyolog, 1 veteriner ve 1 kimyager ücretlerinin Maliye Bakanlığı Bütçe Kontrol Genel Müdürlüğü 2018 yılında yayınladığı ücret üzerinden yüzde 11 fazlasının uygulanması” şeklinde oy çokluğu ile kabul edildiği yönünde geldi. Komisyonda belirtilen yönde uygun görülen madde mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

 Park ve Bahçelere 2 milyon 883 bin TL ödenek
Bir önceki meclis toplantısında plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne yedek Öpödenekten para aktarılması talebi meclise geldi. Buna göre Fen İşleri’nin bütçesinden 2 milyon 883 bin TL’lik ödenek belediye bünyesinde yeni açılan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne aktarıldı.

S Plaka gelir tarifesinde indirim kararı
Ocak ayı meclis toplantısında S Plaka devir ücretlerinde indirime gitme kararı alan Belediye Meclisi bu kez S Plaka gelir tarifesinde indirime gitti. Ulaştırma Müdürlüğü’nden gelen ve bir önceki meclis toplantısında komisyona havale edilen S Plaka gelir tarifesindeki vize ücreti ve güzergah izin belgesi ücretlerinin belirlenmesi talebi komisyondan, “Koltuk adedi 13+1 175 TL’den 100 TL’ye, koltuk adedi 17+1 olan 200 TL’den 125 TL’ye, koltuk adedi 18+ olan 250 TL’den 150 TL’ye düşürülmesi” şeklinde meclise geldi. Meclis üyeleri arasında oylanan komisyon kararı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber: Ö.YILMAZ