Düzce Belediyesi'nin yeni hizmet binasındaki ilk yaptığı Belediye Meclis Toplantısı'nda Başkan Mehmet Keleş'in Asar Deresi'ne deniz feneri yapmayı düşünmesi üzerine Meclis'ten farklı sesler çıkmış ve Belediye Meclisi projeyi onaylamamıştı. Başkan Keleş ise bu projeyi hayata geçirme tavrıyla dikkatleri çekmişti.

 Konuyu CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'da Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Son Nokta” programında değerlendirdi. Sergilenen bu tutumun demokrasiye uymayacağını belirten Tozan, “Başkan Keleş, Meclis üyelerini hiçe sayarak deniz fenerinin bir maketini yapmıştır. Bu meclis üyelerini ciddiye almamak, onları gözardı etmektir. Bu davranıştan dolayı meclis üyalerinin görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Başkan Keleş, meclis üyelerini hiçe sayarak, beni ilgiendirmez diyerek bunu yapmaya çalışıyor. Bence bu demokrasiye aykırıdır.” şeklinde konuştu.

Başkan Keleş'in Düzce için çalışma yapmamasına da tepki gösteren Tozan, “Ben Keleş'in gücünü çok iyi biliyorum. Kendisi İstanbul'da da çalışmış ve istese Düzce'de de etkin olabilirdi. Keleş, bu kadar etkinken neden Düzce için çalışma yapmadı? Özellikle Yenikent sorunlar zinciri haline geldi. Yol ve çöp sorunu da küçümsenmeyecek derecede. Bu konuları hafife almamak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce Milletvekillerinin Meclis'te Düzce'nin hiçbir sorunlarını dile getirmediklerini de ifade ederek bu konununda önemli olduğunu sözlerine ekledi.