İmar gibi Düzce için büyük önem taşıyan bir konu kapalı kapılar ardında görüşmeye açıldı.


Temmuz ayı toplantılarına bugün başlayan İl Genel Meclisi, tarihinde bir ilke imza attı. İl Genel Meclisi’nde her ayın ilk beş günü yapılan, şeffaf ve hesap verebilirliği esas alan toplantılar bugüne kadar basın mensupları tarafından başından sonuna kadar takip ediyordu.

Ancak bugün, önceden toplantı saati ve günün duyurulduğu meclis toplantılarını takip etmeye gelen basın mensupları toplantının ortasında meclisten çıkarıldı. Gündem maddelerinin ortasında “imar” gibi kritik konularının görüşüleceği bildirilerek basın mensuplarının toplantıyı terk etmeleri istendi. “Neye istinaden bu kararı alıyorsunuz?” sorusuna karşılık toplantıya başkanlık eden İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Esen, oylamaya geçti.

Yapılan oylamada oy birliği ile basın mensuplarının dışarı çıkarıldı. Son günlerde özel idareye ait mülkleri satışa çıkarmasıyla gündeme gelen İl Genel Meclisi'nde bugüne kadar imar konuları da dahil tüm toplantıları takip eden basın mensuplarının bugün apar topar dışarı çıkarılması tepki ile karşılandı.


Trilyonlarca lirayı kontrol eden ve önemli yatırımları yönlendiren il genel meclisinde görüşmelerin kapalı kapılar ardında yapılması şeffaflık olgusunun sorgulanmasına neden oldu.

 

Haber;S.Kaşkır