İşverenlerin üzerindeki maliyetleri düşürmek ve onların rekabet gücünü arttırmak amacıyla istihdam teşvikleri uygulayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2013 yılının ocak ayından itibaren sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyeleri dikkate alınarak belirlenmiş olan 51 il ile 2 ilçeye (Gökçeada ve Bozcaada) 5 puanlık prim teşvikine ek olarak uyguladığı ilave 6 puanlık bölgesel istihdam prim teşviki 31 Ekim 2019 itibariyle sona erdi.
İşverenler ve istihdam açısından büyük önem taşıyan ve Düzce’yi de kapsayan bu teşviğin sona ermesi nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz şöyle konuştu:
“Bölgesel istihdam teşvikinden yararlanarak SGK primlerinden yüzde 6'lık ilave prim desteği alan Düzce ve benzeri 52 ilimiz bugün (31 Ekim) itibarıyla bu teşvikten yararlanamayacaklardır. 30 Mayıs 2013 tarihinde uygulanmaya başlayan ve 2 defa uzatılan bu teşvik süresinin bitmesi Düzce'yi ve uygulanan diğer illeri olumsuz yönde etkileyecektir. Yatırım ve istihdam açısından önemli bir faktör olan istihdam teşvikinin uygulandığı illerde bu sürenin en az iki yıl daha uzatılması Düzce açısından oldukça önemlidir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu süreyi iki yıl süreyle uzatmasını istiyor, saygılar sunuyorum. “ HABER:C.ÜSTÜNER