Düzce Belediye Meclisi Aralık ayı 2.Birleşiminde sözleşmeli personellerin 2017 yılı ücretlerinin belirlenmesi ile kadro iptali ve ihdası görüşüldü. MHP grubu daha önce belediyenin biyolog kadrolarına yapılan atamaları hatırlatarak çeşitli kadrolarda görevlendirilmek üzere alınacak 7 personelin alımıyla ilgili düşüncelerini ifade etti. MHP Grup Başkanı Ercan Katırcıoğlu, grubunun kadrolara alımların siyasi olarak yapılacağı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Katırcıoğlu, Düzce Belediyesi’ne birçok kadro tahsisi yapılmak istendiğini belirterek, şöyle konuştu: “Alınmak istenen bu kadrolar Düzce Belediyesinin ihtiyacından dolayı mı? yoksa birilerine istihdam yaratmaktan dolayı mı? şeklinde endişelerimiz var. Daha önce bir belediye bünyesine kazandırılması için bir adet biyolog talebi geldi. Komisyonda talep görüşülürken ‘MHP’li üye arkadaşlarım ihtiyacımız var mı? Adrese teslim bir alım mı yapacağız?’ diye sordu. Böyle bir durum olmadığı, talipler içerisinden uygun olanının seçileceği söylendi. Talipler içerisinden meclis üyemizin oğlu seçildi. Ardından geçen toplantılarda yine bir biyolog talebi oldu. Bu talebe de Düzce’de üst düzey bir bürokratın eşi biyolog olarak atandı. Kadrolara alınacak arkadaşlar geçekten Düzce Belediyesinin ihtiyacı olup, belediye çalışmalarına ivme kazandıracak kadrolar mı? Yoksa birilerinin eş dost ve akrabalarına kadro açmak amacıyla oluşturulan bir yapı mıdır? Alımlar etraftan birilerini almak için yapılmışsa bu konuda gerçekten yetim hakkı yeniyor. Çalışmak için birçok işsiz var.”

Toplantıyı yöneten Başkanvekili Gönül Asuk, kendileri için önemli olanın birisinin meclis üyesi oğlu olması değil liyakat sahibi olması gerektiğini bildirdi. Asuk, MHP’li üyelerin bu konudaki endişelerini yersiz bulduğunu ve kişiye göre istihdamın sağlandığı düşüncelerine katılmadığını söyledi.