Düzce Belediye Meclisi Şubat Ayı İlk Birleşimi bu akşam Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında gerçekleşti. Mecliste 20’si imar olmak üzere 32 konu görüşüldü.
Meclisin ilk gündem maddesi, Düzce Belediyesi müdür kadrolarına yapılan atamalarla ilgili bilgilendirme oldu. Buna göre, “Yasemin Uğurlu Çelik İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü’ne vekaleten, Samim Yavuz Yazı İşleri Müdürlüğü’ne asaleten, Beytullah Yılmaz Özel Kalem Müdürlüğü’ne asaleten, Numan Şili Park Bahçeler Müdürlüğü’ne vekaleten, Ferit Tigin Fen İşleri Müdürlüğü’ne vekaleten atandı.

Ay ve Topçu arasındaki kadro çıkmazı
Kadrolarda yapılan değişikliklerin aktarılması üzerine söz isteyen MHP’li Belediye Meclis üyesi Eyüp Topçu Başkan Ay’dan şu talepte bulundu:

“Müdürlerin atamaları ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Ben takip edemiyorum artık. O kadar çok müdür değişiyor ki. Bununla ilgili detaylı olmasa da nereden gereksinim duydunuz da atamalar yapıldı. Bunun için bilgi istiyorum.”

Başkan Ay ise Topçu’nun bu talebine, “Göreve geldiğimiz günden itibaren değişiklik yapmadık. Arkadaşların çalışmalarına bakıp performanslarına göre değişiklik yapıyoruz. Biz bu değişiklikleri göreve geldiğimiz ilk gün yapabilirdik ama benim ve arkadaşlarımın yöntemi böyle. Çalışma performanslarına bakıp bunu da zamana yayarak ona göre değişiklik yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda değişiklikler yine yapabiliriz” yanıtını verdi.

Keleş’in kadrolarını mı değiştiriyor?
Topçu’nun, “Şu an siz bu müdürleri önceki belediye başkanından olan müdürler olduğu için mi değiştiriyorsunuz? Ben sizin önceki belediye başkanının kadrosu ile çalışmak istemediğinizi algıladım” ifadesi üzerine Başkan Ay şöyle konuştu:

“Konuya nereden baktığınıza bağlı. Bizim çalışan arkadaşlarımızla sorunumuz yok. Bizim de bir çalışma grafiğimiz var. Sonuçta değişiklikte fayda vardır. İnsan canlanır. Değişikliklerimizi daha faydalı nasıl olabileceği yönünde yapıyoruz. Müdürlük görevi alamayan arkadaşları da ayrıca değerlendireceğiz. Müdürlük vasfı olup müdürlük yapmayan arkadaşlarımızı da ayrıca belediye bünyesinde onlardan da hizmet alacağız.”

Evlilik öncesi eğitim verilecek
Düzce Belediyesi bünyesinde kurulacak “Evlilik Öncesi Aile Danışma Birimine” norm kadro uygulamaları kapsamında bir sekreter ile bir psikolog alınması talebi bütçe komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi. Birimde, evlilik talebinde bulunan bireyler belediye tarafından eğitimden geçirilecek.

Norm kadro gerginliği
Ayrıca norm kadro kapsamında, temiz su arıtma tesisinin biyolog ihtiyacının bulunması ile meclis gündemine gelmesi mecliste ayrışmazlığa neden oldu. Biyolog alınmasına karşı çıkan MHP Grubu, daha önce “Bankamatik memur” konusunda yaşandığı gibi kadrosunun Düzce Belediyesi’nde görünüp başka bir yerde çalışması durumu tedirginliğe yol açtı.

13 gündem maddesinden oluşan ancak 32 konunun görüşüldüğü meclis toplantısında tüm maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Haber: Ö.YILMAZ