Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı 2.Birleşimi geçmiş toplantılarda olduğu gibi MHP’li ve AK Partili meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. Tartışmaların ana gündem maddesini ise belediyeye kiralamak istenen araçlar ile revizyon uygulanması hedeflenen Aziziye Pazaryeri için meclis gündemine alınan 3 milyon liralık kredi talebinin, Başkan Yardımcısı Ali Güney tarafından ek önergeyle 7 milyon liraya yükseltilmesi teklifi oldu.

Toplantı arasında gündem maddesi değişti
Güney’in devam eden asfaltlama çalışmalarının aksamaması için Aziziye Pazaryeri için meclis gündemine alınan 3 milyon liralık kredi talebinin 7 milyon liraya yükseltilmesini istemesi, MHP’li üyeler tarafından gereksiz bir harcama olarak değerlendirildi. Güney’in ek önergesi Belediye Meclisi Çalışma Tüzüğüne aykırı olmasına rağmen Düzce kamuoyunun en çok ihtiyacı olan asfaltlama çalışmalarının yarım kalmaması için MHP’li üyeler tarafından toplantı arasında yapılan mini zirvede gündem maddesinin değiştirilerek görüşülmesi kararı alındı.

Herkesi koyun gibi peşine taktın
Mecliste asfalt yapımına yönelik 3 milyon liralık ‘bütüm’ malzemesi alımına ilişkin kredi gerçekleşen oylamayla kabul edildi. Oylamanın kabul edilmesinin ardından Meclis Üyesi Okan Turaman’ın Güney’e ‘Herkesi koyun gibi peşine taktın’ demesinin ardından salonda tansiyon yükseldi. MHP’li meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu Turaman’a sert sözlerle karşılık verince kavgaya ramak kaldı. Araya giren meclis üyelerinin ardından taraflar sakinleştirildi.

Düzce’nin kamu malı şahıslar tarafından kullanılıyor
Katırcıoğlu, belediyeye kiralanmak istenen 85 aracın 39’unun binek araç olmasına da şöyle tepki gösterdi:
“Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanması talep edilen araçların, belediye hizmetlerinden ziyade şahsi hizmetler için kullanıldığını gördük. İspat ettik. 39’u belediye hizmetlerinde kullanılan araçlar olmadığını, şahsi işlerde kullanılan araç olduğunu bildiğimiz için belediye dolayısıyla Düzce halkına yük getirmemesi açısından MHP olarak ret oyu veriyoruz. Düzce’nin kamu malı şahıslar tarafından kullanılıyor.”

MHP’li üyelerin itirazına karşın talep AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Haber:Y.SEVER