Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı saat 18.00’da Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda Meclis Başkanı Ertan Taşlı başkanlığında yapıldı.

“Bölgemizle ilgili konuları da konuştuk”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdamda milli seferberlik konusunda yaptığı toplantıya katılan Ertan Taşlı meclis üyelerini de bilgilendirdi.
Taşlı, “Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu istihdamda milli seferberlik konulu toplantıya katıldık. Bölgemizle ilgili konular konuşuldu. Cumhurbaşkanımıza iletildi. Saat 13.00 ve 17.00 arasında bizi sabırla dinledi. İstihdamın artırılmasında devletin vereceği katkılar konuşuldu. Düzce’den de istenilen talebi sağlayabiliriz. Yalnız devlet ancak şu şartlarda katkı verecek, ilk olarak işe alınacak kişi öncesinde en az 3 ay SGK’sının ödenmemiş olması gerekiyor ve İŞKUR kaydının olması gerekiyor.” dedi.

“Eğitim için 9 bin 100 TL”
Odanın 2017 yılı bütçesi ve 2017 Ocak ayı mizanı mecliste kabul edildi. Oda çalışanların eğitim giderleri için 2 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet masaüstü bilgisayar ve 2 adet lazer yazıcı için 9 bin 100 TL aktarım oy çokluğuyla kabul edildi.

Tartışma yarattı
İl Emniyet Müdürlüğü’nden vefat eden iki polis memurunun ailelerine yardım edilmesi yönünde gelen talep mecliste görüşüldü. Meclis üyesi Tuncay Şahin ve Ekrem Gökçe’nin sunduğu farklı teklif ikilinin arasında tartışma çıkmasına sebep oldu. Şahin, yardım edilmesi için ‘TSO’nun bütçesinden aktarılmasını talep ediyorum’ derken Gökçe, “Neden odanın cebinden gitsin kaç meclis üyesi isek hepimiz çıkarıp verelim” dedi. Mecliste oy çokluğuyla Şahin’in öneri kabul edildi.

Çakır salonu terk etti
Mecliste sık sık tartışan iki isim yine Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ile Meclis Üyesi Tuncay Şahin arasında gerilim yükseldi. Şahin, Çakır’ı meclise saygısızlık yapmakla suçlayınca Çakır izin isteyerek meclis salonunu terk etti.