Düzce Belediyesi Ekim Ayı ikinci meclis toplantısı merkez hizmet binası meclis salonunda yapıldı. Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı'nın başkanlığında bir araya gelen meclis üyeleri daha önce ilgili komisyonlara sevk edilen gündem maddelerini görüştü.Toplantıda muhalefetten "tiyatro biletleri ücretsiz olsun" talebi geldi.
İYİ Parti'li Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit, bu konuda şu görüşlere yer verdi:Geldiğimiz 25 lira 2 bin lira asgari ücretle çalışan birisi için ciddi bir rakam. Burada ücretsiz yapıp herkesin bu hizmetten faydalanmasını istiyorum ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Sinema ücretleri 12- 13 lira civarında çok güzel filmler gelse bile insanlar izlemiyor. Yani 25 lira olursa belli bir kesime hizmet etmiş olursunuz belediyenin amacı sadece para kazanmak değil hizmet etmektir. Bu yüzden tiyatronun ücretsiz olması gerekiyor.



Kültür Müdürü Bilir açıklama yaptı
Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ahmet Bilir ise toplantıda şu açıklamada bulundu: "Biz yetişkin ve öğrenci tiyatrosu olarak ücretleri güncelledik. Buna göre; yetişkin 25 TL, öğrenci 15 TL olarak belirledik. Öğrenci bileti öğrenci tiyatro bileti olarak geçiyor yani 15 TL olarak belirledik. Bunu da şuna istinaden yaptık. Sakarya ve Kocaali belediyelerinin tiyatro biletlerini baz alarak bir çalışma yaptık. Burada sanki bütün belediyeler bu işi ücretsiz yapıyormuş gibi düşünülmesin. Büyükşehir belediyeleri bile biletlerden ücret alıp kaliteli oyunlar sahneye koyuyor. Bizim buradaki ücretlendirme amacımız kar güdülmeden ekonomik destek olacak şekilde bir fiyatlandırma politikası... Sadece tiyatro oyunları malum yüksek fiyatlarla getirmemiz söz konusu bunu bir kısmını en azından bilet satışıyla karşılanmasıdır amacımız bu şekilde daha kaliteli oyunlar getireceğimizi düşünüyoruz. Bu nedenle bu tiyatro bileti fiyatlandırmasını istemekteyiz."Toplantı konuların değerlendirilmesi sonrası 4 Kasım'da tekrar düzenlenmesinin kararlaştırılarak ile sona erdi.
HABER:C.ÜSTÜNER