Türkiye'nin isim yapmış sayılı Gazeteci Yazarlarından biri olarak bilinen Mehmet Altan Düsiad'ın davetlisi olarak Düzce'ye geldi. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Politikası Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Altan, dün akşam sanayici ve işadamlarına bir konferans vererek Türkiye'nin 2008 yılındaki ekonomik ve siyasi durumunu değerlendi.

Düsiad Başkanı Eyüp Çakır başta olmak üzere çok sayıda sanayici ve iş adamının da katıldığı konferansa bazı siyasilerin de ilgi gösterdiği gözlendi. Konferansında Türkiye'nin gündemindeki konulara değinen Altan, Özellikle son günlerde kamuoyunu meşgül eden Ergenekon Davası ile ilgili de görüşlerini açıkladı. Olup bitenlerin farklı kesimler tarafından farklı yorumlandığını belirten Altan, Ergenekon konusunda ortaya çıkartılan tabloda hafife alınacak bir durum değil,burada hukuka büyük bir görev düşüyor dedi.

Filistini işaret ederek Ortadoğu konusunda da görüşlerini dile getiren Altan, Akılalmaz bir vahşetin yaşandığını belirterek, çoluk çocuk ayırt edilmeden yapılan katliamda bile iç politika hesaplarının yapıldığını söyledi. Ortadoğuda yaşanan vahşeti, barış taraftarları ile savaş taraftarları arasında yaşanan çatışma olarak gördüğünü belirten Altan, Ortadoğu'da ne zaman barışa yaklaşılsa muazzam bir olay patlak veriyor ve bundan da özellikle silah sektörü nemalanıyor dedi.