Düzce Gölyaka'ya yapımı planlanan Spor Performans Merkezi arazisini incelemek için ilimize gelen Başbakan Başdanışmanı Mehmet Atalay, Vali Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Bülent Kılınç, “Benim göreve ilk başladığım yıllarda Of Kaymakamlığı görevim sırasında tanıştığım değerli dostumdur.” dedi.
Mehmet Atalay ise, “Sayın Vali ilçemize büyük hizmetlerde bulunmuş ve unutulmayanlar arasında yerini almıştır" dedi.

Gölyaka Kuyudüzü Köyü'ne yapımı planlanan Spor Performans Merkezi arazisini incelemek için ilimize gelen Gençlik ve Spor Eski Genel Müdür'ü Başbakan Başdanışmanı Mehmet Atalay sözkonusu arazide incelemelerde bulundu.
Kuyudüzü Köyünün zirvesinde bulunan ve deniz seviyesinden 500 metre yüksekliği ile Düzce'nin kuşbakışı görülebildiği alanda yapılan incelemelere Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan Belediye Başkanı Nihat Çelik Avrupa Türk Spor Birliği Genel Başkanı ve Proje Sorumlusu Abdullah Şahin Düzce ve Gölyaka'dan katılan vatandaşlar ile köy gençlerinden oluşan grup katıldı.

Üzerlerine giydikleri formaların üzerindeki yazıyı gören Atalay ne anlama geldiğini sorup uyuşturucuya hayır denilince gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tesisin yapılacağı alana tesislerin resimlerinden oluşan panolar ve proje üzerinde bilgiler veren Abdullah Şahin, hiçbir ağaç kesilmeden ve doğaya zarar vermeden tesislerin ahşaptan yapılacağını anlattı.

İncelemeler sırasında hemen her konuda bilgiler alan Mehmet Atalay inceleme sonrasında yaptığı açıklamalarda “Burası çok güzel. Dünyanın en güzel köşelerinden birisi ve ideal bir yer. Ben çok beğendim. Burada gördüklerimi Sayın Bakanımıza ve uzmanlarımıza anlattıktan sonra gerekli alt yapı çalışmaları için Sayın Bakanda gelip incelemede bulunabilir.” dedi

Vatandaşların ve yetkililerin ilgisi altında incelemelerini tamamlayan Atalay bundan sonraki süreçle ilgili sorumuza şu cevabı verdi.

Gölyaka Kuyudüzü köyüne yapımı planlanan Spor Performans Merkezi 300 milyon EURO'luk bir yatırım ve altı ayrı koldan oluşuyor. Bu kollardan beş tanesi bilindiği gibi Ankara, Denizli, Mersin, Trabzon ve Erzurum'a yapılması kararı alınmıştı. Buraya yapılacak olan spor tesisinin bölgeye katkısı yan sanayileriyle birlikte yaklaşık 30 bin insana katkı sağlayacağı en önemlisininde vatandaşların köylerinde ürettikleri için bu tesisin büyük bir pazar oluşacağı öğrenildi. Proje sorumlusu Abdullah Şahin yaptığı açıklamada gelinen noktanın çok büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.