Türkiye genelindeki 90 bin camide Afrin Sınır Ötesi Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için sabah ve yatsı namazlarında dua edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin'deki terör örgütü mensuplarına yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla dün saat 17.00'den itibaren başlattığı harekat nedeniyle tüm din görevlilerine bir mesaj gönderen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin Sınır Ötesi Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için bütün camilerimizde bu akşam (dün) yatsı ve yarın (bugün) sabah namazı öncesi veya sonrasında Fetih Suresi'nin okunmasını, ordumuza ve milletimize dua edilmesini istedi.

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Düzce’deki camilerde de kılınan sabah ve yatsı namazlarında Mehmetçik'e dua edildi. Camilerde sabah namazında Fetih Suresi okundu. Cemaat, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından ellerini semaya açarak dua etti.

Haber: C. ÜSTÜNER