Genelkurmay Başkanlığı, 4 Şubatta Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesine yönelik hava harekatında, PKK terör örgütünce kullanılan 42 adet muhtelif sığınak/barınak, 6 adet mağara, 15 adet lojistik tesis ile 7 adet eğitim tesisinin tahrip edildiğini ve tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzemenin kullanılamaz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

''Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 4 Şubat 2008 tarihinde, Irak'ın kuzeyinde PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı icra ettiği hava harekatının sonuçları ile ilgili değerlendirmeler devam etmektedir.

Söz konusu harekat esnasında, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde sadece terör örgütünün kullandığı teyit edilmiş çok sayıda tesisi içeren, toplam 11 adet hedef grubu (yaklaşık 70 hedef), savaş uçaklarımız tarafından ateş altına alınmıştır.

En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı hava harekatında, ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuştur.

Bu kapsamda; PKK terör örgütünce kullanılan 42 adet muhtelif sığınak/barınak, 6 adet mağara, 15 adet lojistik tesis ile 7 adet eğitim tesisi tahrip edilmiş ve tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme kullanılamaz hale getirilmiştir.

Teröristlerin kayıplarını belirlemek için gereken çalışmalar çeşitli vasıtalarla sürdürülmektedir.''