Hasanlar Barajı'nın turizme kazandırılması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonu ile Düzce Valiliği tarafından düzenlenen Destinasyon Pikniği bekleneni vermekten oldukça uzak kaldı.

Toplantıya Bakan Eroğlu'nun bekleniyor olması nedeniyle Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Milletvekilleri katılmazken, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürlerinin tamamı, siyasiler, öğretim görevlileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan kalabalık bir grup çalıştay için Baraja hakim DSİ Lojmanlarının önünde bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Metin Büyük, Düzce'nin sanayiye doyduğunu, tarımın zaten belli bir noktaya geldiğini, Düzce'nin artık turizm alanında atağa kalkmasının zamanı geldiğini söyledi.

Yığılca Belediye Başkanı Yığılca'nın sorunlarını bakanın gelmesi nedeniyle kendilerine kalan kısa zamanda konuşmanın mümkün olmadığını dile getirirken, Yığılca kaymakamı Mahmut Han Arsylan ise Yığılca'nın kalkınmışlık sıralamasında Türkiye genelinde bile geri sıralarda olduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan öğretim görevlisi Necmi Aksoy  ise Baraj çevresine yapılması düşünülen yol projesinin burada ekolojik dengeyi bozacağını söyleyerek karşı çıktı.

Zamanın darlığı nedeniyle daire müdürleri ve Üniversitenin hazırladığı raporların yazılı olarak TSO'ya verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantının son bölümünü Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Eroğlu konuşmasında Barajın çevresinin turistik amaçlarla değerlendirilmesini kendilerinin de düşündüğünü, koruma kullanma dengesinin gözetilmesi kaydıyla seyir terasları ve mesire yerlerinin yapılması için destek olabileceğini söyledi.