İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Melen Çayı'nda su seviyesinin azaldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluları uyarırken, Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Melen'de suyun azaldığını, ancak İstanbul'a giden su miktarında bir azalma yaşanmadığını açıkladı.

Melen'de yaz aylarında yaşanan ve Düzce'de normal karşılanan su miktarının azalması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 'Melen'de su seviyesi azaldı, tasarruflu olun' çağrısı yaptı.

Konuyu sorduğumuz Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak, İstanbul'a gönderilen suda bir kısıtlamaya gidilmediğini, ancak hemen her gün artan hava sıcaklıkları nedeniyle tüm su kaynaklarında olduğu gibi Melen Çayı'nda da su seviyesinin azaldığını, bunun buharlaşmaya bağlı olduğunu ifade etti.

Kavak, Karasu ve Ortaköy'e kadar çevredeki çiftçinin de tarlasını sulamak için Melen Havzası'ndan su aldığını söyledi. Su seviyesindeki azalmanın alarma geçilecek boyutlarda olmadığının ve her yıl bu aylarda görüldüğünün altını çizen Kavak, İstanbul'a verilen su miktarında bir değişikliğe gidilmediğini belirtti.